2 personen aangehouden bij horecagelegenheid

Geplaatst op 8 februari 2018 20:25 - Laatst gewijzigd op 8 februari 2018 20:28

Op zondag 4 februari omstreeks 04.40 uur werd de politie door de beveiligers van een horecagelegenheid, aan de Morsweg in Rijssen, ter plaatse geroepen. Een groep personen weigerden het terrein te verlaten.

De groep vertrok toch toen de politie ter plaatse kwam. Een 25-jarige man uit Almelo bleef zich vervelend gedragen bij de toegang van het terrein. De man was flink aan het schreeuwen en kwam korte tijd later het terrein oprennen in de richting van de aanwezige agenten. Hij is toen aangehouden en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne.

Op het moment dat de 25-jarige man in een politieauto werd gezet, vonden een aantal andere jongeren het nodig om hem te proberen te ontzetten. Hierop is de groep weggestuurd in de richting van het station. De groep voldeed hier niet aan. Een hondengeleider heeft vervolgens zijn diensthond uit het voertuig gehaald en richting de groep gelopen. De meeste jongeren voldeden toen aan het bevel om weg te gaan. Een persoon bleef zich vervelend gedragen in de richting van de politie en hij kwam weer teruglopen.

Op het moment dat de jongen, een 20-jarige man uit Almelo, bij agenten staat vindt hij het nodig deze uit te schelden. De man is hierop ook aangehouden.

Beide mannen zijn na verhoor de volgende dag met een proces-verbaal heengezonden.