Zonder rijbewijs met alcohol op lantaarnpaal gebotst

Geplaatst op 7 maart 2018 18:47

Op zaterdag 3 maart om 23.35 uur kreeg de politie een melding dat er een scooterrijder tegen een lantaarnpaal op de Holterstraatweg in Rijssen was gereden en hierbij gewond was geraakt. Onderweg naar de aanrijding werd duidelijk dat de bestuurder inmiddels weggelopen was.

Uit het ingestelde onderzoek op de plaats van het ongeval kon een verdachte, een 15-jarige jongen uit Rijssen, aanhouden worden.

De jongeman was, in verband met zijn verwondingen, met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo voor verder onderzoek en behandeling. Daar is ook bloed afgenomen door een GGD-arts. Dit is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut voor verder onderzoek.

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol.