Meerdere aanhoudingen in uitgaansnacht

Geplaatst op 18 november 2018 19:08

Op zondag 18 november om 02.47 uur zagen agenten van het team Rijssen-Holten een personenauto rijden over de Wierdensestraat in Rijssen. Na staande houding bleek dat de 21-jarige bestuurder uit Rijssen vermoedelijk onder invloed van drugs reed. Een afgenomen speekseltest bevestigde dit vermoeden en wees THC en coca├»ne gebruik aan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne.

In het voertuig van de man werd nog een aantal grammen softdrugs aangetroffen. Op weg naar en in het arrestantencomplex vond de man het nodig om de agenten meerdere malen te beledigen. De man is voor verder onderzoek ingesloten en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Diezelfde nacht werd om 03.20 uur de politie de melding dat er een groep jongeren vervelend zou zijn bij een horecagelegenheid aan de Morsweg in Rijssen.

Ter plaatse bleek dat er een persoon, vanuit de omschreven groep, het pand was uitgezet. Een tweetal jongeren bemoeiden zich hier vervolgens mee en duwden een beveiliger. Deze kwam hierdoor ten val en werd vervolgens geslagen.

Op basis van meerdere getuigenverklaringen zijn een tweetal jongeren van 17 en 18 jaar oud uit Vriezenveen aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten in het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne.